miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațiePREMIERĂ: Tomograf pentru copaci, cumpărat de Primăria Galați

PREMIERĂ: Tomograf pentru copaci, cumpărat de Primăria Galați

Un tomograf pentru copaci a fost cumpărat de Primăria Galaţi şi va fi folosit pentru a evalua starea de sănătate a arborilor din municipiu.

Anunţul a fost făcut de primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, pe pagina de Facebook, alături de o serie de imagini de la instruirea personalului primăriei, care îl va folosi în teren.

”Un aparat performant pentru evaluarea sănătății arborilor a ajuns în urmă cu puțin timp la Galați. Astfel, folosim noile tehnologii pentru a ști precis care este starea copacilor, totul pentru un oraș verde.

Este un aparat cu senzori ce fac posibilă scanarea arborilor cu diametrul de până la doi metri. Mai mult, el permite tomografierea sonică 1D-2D-3D a arborilor, a lemnului și rădăcinilor.

Aparatul măsoară înălțimea arborilor, are un software pentru pentru analiza stării de sănătate, precum și a stabilității. Datele se afișează procentual pe display-ul dispozitivului după efectuarea măsurătorilor.

Aparatul va deveni operațional în perioada următoare, după instruirea persoanelor care vor utiliza acest dispozitiv și efectuarea tuturor probelor necesare.” – a scris primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Pentru achiziţionarea aparatului şi a softului necesar pentru operarea acestuia, Primăria Galaţi a plătit 130.000 de lei (aproximativ 26.000 euro).


.
.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente