duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăTimp liberO stațiune din județul Hunedoara a ajuns PE LOCUL DOI într-un TOP...

O stațiune din județul Hunedoara a ajuns PE LOCUL DOI într-un TOP al resorturilor de schi din Europa

Stațiunea Straja din județul Hunedoara este cea de-a doua stațiune de schi din Europa, potrivit SportsCover Direct, citată de revistabiz.ro.

Cercetarea a analizat opt indicatori diferiți de pe skiresort.info, inclusiv prețul total pentru un abonament de schi de o zi, evaluarea medie cu stele, numărul de instalații de urcare, altitudinea maximă, lungimile pârtiilor, prețul mediu al cazărilor și numărul de hoteluri pe o rază de 10 km, pentru a determina cele mai bune stațiuni.

Cum au fost alese cele mai bune stațiuni de schi din Europa

Datele au fost ponderate diferit, iar evaluările acordate clasificării cu stele și prețul hotelurilor din apropiere au avut cea mai mare valoare. Stațiunile au primit apoi o notă din 80, media notelor fiind de 52,9.

Pe primul loc: Stațiunea Aleko din Vitosha, Bulgaria

Stațiunea Aleko din Vitosha, Bulgaria, a fost numită cea mai bună stațiune pentru o aventură pe schiuri. Stațiunea a obținut un scor de 74,2 din 80 datorită accesibilității ușoare cu 197 de hoteluri în apropiere, diferența de nivel de 740 m și un preț mediu de 26 de euro pentru un abonament de schi de o zi pentru adulți.

Locul 2 și medalia de argint: Stațiunea Straja din județul Hunedoara

Stațiunea Straja din județul Hunedoara a primit un scor de 72 din 80, ocupând locul al doilea. Vizitatorii plătesc, de asemenea, aproximativ 26 de euro pentru un abonament de o zi pentru adulți și se pot aștepta la o diferență de nivel de 738 m, iar 69% dintre turiști au spus că pârtiile sunt cu dificultate „intermediară”.

Pe locul 3: Ravna Planina din Bosnia și Herțegovina

Ravna Planina din Bosnia și Herțegovina a ocupat locul al treilea, cu un scor de 71,8 din 80. Locația este populară printre persoanele începătoare în schi, cu o evaluare de 86% a pârtiilor ca fiind „ușoare”. În plus, abonamentul zilnic ieftin pentru adulți, de doar 15 euro, o face o destinație accesibilă.

Pe locul al patrulea, Tornik – Zlatibor, situată în Serbia, a primit o evaluare de 71,5 din 80 datorită prețului relativ ieftin de 952 de euro (815,3 lire) pentru o săptămână de ședere într-unul dintre cele 45 de hoteluri din apropiere. Diferența de nivel este de doar 380 m, iar 23% dintre utilizatori evaluează pârtiile ca fiind „ușoare”, în timp ce 60% le evaluează ca fiind „intermediare”.

Clasată pe locul al cincilea este stațiunea din Muntenegru, Kolašin 1450 și Kolašin 1600, care îi este adiacentă. Destinația a obținut un scor de 70,1 din 80 datorită celor șapte instalații de ridicare, prețului mediu ieftin al hotelurilor (647 de euro, 554,12 lire) și prețului decent al abonamentului de o zi de 25 de euro (21,41 lire).

A șasea cea mai bună locație pentru o escapadă la schi se află în Bulgaria, la stațiunea Bankso, care a obținut un scor de 69,8 din 80 în studiu. 59% dintre vizitatori au evaluat pârtiile ca fiind „ușoare”, făcând-o o alegere ideală pentru călătorii noi în schi. În plus, stațiunea este una dintre cele mai bine clasate, cu o evaluare medie de 4,2 din 5, dovedindu-se a fi populară printre turiști.

O altă stațiune din Bosnia-Herțegovina, Malo Igman, ocupă locul al șaptelea cu 68,9 din 80. Stațiunea are un tarif ieftin pentru abonamentul zilnic de schi de 21 de euro pentru adulți și se dovedește a fi o alegere viabilă pentru schiorii experimentați, cu o evaluare intermediară de 50% pentru pârtiile sale.

Cu un scor de 68,1, stațiunea Céüze 2000 din Gap, Franța, ocupă locul al optulea în destinațiile ideale de schi. Cu prețul mediu al unuia dintre cele 86 de hoteluri din apropiere fiind de 655 de euro, alături de abonamentul zilnic ieftin de 19 euro, familiile care doresc să plece și să experimenteze bucuriile schiatului pot găsi aici o vacanță ideală.

Stațiunea Mavrovo – Zare Lazareski din Macedonia de Nord se află pe locul al nouălea în studiu, cu un scor de 67,7 din 80. Stațiunea are o diferență de nivel de 623 m, cu 42% dintre vizitatori evaluând pârtiile ca fiind de dificultate intermediară.

În cele din urmă, încheind topul celor mai bune destinații este stațiunea Alpe du Grand-Serre situată în La Morte, Franța. Aceasta a obținut un scor de 67,7 în studiu și este mai prietenoasă pentru începători, cu 65% dintre vizitatori evaluând pârtiile ca fiind ușoare. (Sursa: sportscoverdirect.com, revistabiz.ro)

Straja este o stațiune montană care aparține administrativ de orașul Lupeni din județul Hunedoara. Stațiunea se află la o altitudine de 1445 metri. Accesul în stațiune se poate face din orașul Lupeni, pe un drum montan asfaltat cu o lungime de 8 km sau cu ajutorul telegondolei.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente