duminică, mai 5, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăSiegfried Mureșan anunță falimentul Rusiei: ”Putin a pierdut războiul energetic pe care...

Siegfried Mureșan anunță falimentul Rusiei: ”Putin a pierdut războiul energetic pe care l-a declanșat împotriva Europei”

Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan (PNL/PPE) a afirmat că, din datele prezentate astăzi de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European, reiese că Federația Rusă a pierdut războiul energetic pe care l-a declanșat împotriva Europei.

Regimul de la Kremlin a trebuit să vândă din rezervele de aur pentru a acoperi găurile bugetare cauzate de pierderile de venituri din petrol

”Putin a pierdut războiul energetic pe care l-a declanșat împotriva Europei. Noi vom reuși să ieșim din iarnă fără gazul rusesc, iar Putin va duce Rusia spre faliment.

Veniturile Federației Ruse din vânzările de gaz către Europa s-au redus cu două treimi de când a declanșat războiul împotriva Ucrainei.

Plafonarea prețului la petrol introdusă de Uniunea Europeană înseamnă o pierdere în venituri de 160 de milioane de euro pe zi pentru regimul de la Kremlin.

Anul trecut, pentru prima dată, Uniunea Europeană a generat mai multă energie solară și eoliană decât energie pe gaz.

Prin contrast, regimul de la Kremlin a trebuit să vândă din rezervele de aur pentru a acoperi găurile bugetare cauzate de pierderile de venituri din petrol.

Acestea sunt datele prezentate astăzi de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European, la marcarea unui an de la începerea războiului din Ucraina.

Încercările Rusiei de a șantaja Europa cu un război energetic au eșuat. Propaganda rusă va continua să nege aceste cifre și să ne spună că fără ei nu ne descurcăm. Dar s-a dovedit că Rusia nu poate manipula și șantaja la fel de mult cât putem noi să inovăm și să ne dezvoltăm, dacă suntem uniți.” – a scris, miercuri, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente