luni, aprilie 29, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăBUM-BUM! Încăierare între prefect și președintele Consiliului Județean Hunedoara. De la ce...

BUM-BUM! Încăierare între prefect și președintele Consiliului Județean Hunedoara. De la ce s-au luat

Un nou motiv de gâlceavă între Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara și Călin Petru Marian, prefectul județului. De data aceasta, motivul îl reprezintă banii alocați de Guvern pentru primăriile din județ.

Întrebările care au stârnit scandalul:

Al cui este Guvernul, al PNL sau al PSD? Cine a cerut acești bani? Al cui este meritul pentru că 27,8 milioane lei ajung la primăriile din județ?

Să-i ascultăm pe eroii celui mai proaspăt scandal din județ:

Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara:

”Guvernul PNL, condus de Nicolae Ionel Ciucă, a alocat, la solicitarea prefectului Călin Petru Marian, suma de 27,8 milioane lei pentru Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Hunedoara.

Sumele sunt alocate din Fondul de Rezervă Bugetară și vor fi folosite de către primăriile din județul Hunedoara pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.”

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

După cum știți, mă aflu la București, unde am semnat, alături de ministrul investițiilor și proiectelor europene Marcel Boloș (PNL), trei noi contracte de finanțare prin care atragem 7,4 milioane de euro pentru proiecte de patrimoniu. Dar, de acasă veștile mă surprind!

Prefectul Călin Petru Marian anunță oficial, pe pagina Instituției Prefectului, că „Guvernul PNL” (prima minciună) a alocat la solicitarea sa (a doua minciună) sume pentru localitățile din județ. Bineînțeles, fără nicio legătură cu obiectul deplasării mele la București, Călin Marian anunță o mare „victorie”.

1. Din câte știu, Guvernul ROMÂNIEI este format din miniștri susținuți de o coaliție politică PSD – PNL – UDMR. Dacă s-a schimbat ceva între timp și eu nu am aflat, atunci îl anunț pe domnul prefect că trebuie să schimbăm modul de lucru în teritoriu.

2. Alocările bugetare ale Guvernului ROMÂNIEI s-au făcut la solicitarea PRIMARILOR, nu a prefectului.

Credeam că le-am văzut pe toate în ceea ce-l privește pe prefectul vremelnic al județului Hunedoara dar, acesta continuă să demonstreze că nu înțelege prezentul.

Guvernul este al României! Banii alocați sunt ai oamenilor!

Domnule prefect, spunea Lucian Blaga, „cu penele (nu PNL!) altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”!

ACTUALIZARE

După o zi de la replica președintelui Consiliului Județean Hunedoara, prefectul județului, Călin Petru Marian postează și el un text acid la adresa lui Laurențiu Nistor.

Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara:

”Bună ziua, domnule președinte, sper să vă fie bună, nu ca cea de ieri! V-am văzut supărat, nu este bine pentru sănătate. Mai ales că ați fost la stațiune două săptămâni.

Apropo, nu știu câți hunedoreni de-ai noștri își permit să plătească 1000 de lei pe noapte timp de două săptămâni la unul dintre cele mai scumpe hoteluri din România, sau poate ați negociat pentru că sunteți președinte!

Sănătate vă doresc, dar să revenim la cele lumești. Eu ca prefect, vremelnic cum sunt ca și dumneavoastră, în primul rând nu sunt mincinos, poate mai greșesc.

Admiteți că nu sunteți unic, nici măcar veșnic, iar politic Guvernul este condus de un liberal. Admiteți că cei mai mulți bani care au venit în județul Hunedoara au fost semnați ori de un prim-ministru liberal, ori de un ministru PNL.

În ceea ce privește banii dați primăriilor ieri, proiectul de hotărâre de guvern a fost semnat tot de un liberal și anume prefectul județului.

V-am sunat să vă consult, ca parteneri ce suntem, nu mi-ați răspuns, scuzați-mi deranjul, dar erați în stațiune. Ce să fac? Am rezolvat problema! Întrebați primarii, i-am consultat pe fiecare în parte.

Sunt deschis la orice colaborare pentru binele cetățenilor județului Hunedoara. Admit și unele citate din poeți celebrii. Acestea sunt proaspete, dacă tot nu ați terminat studiile nu demult, dar eu om de la țară vă recomand un proverb din popor: ”Cine sapă groapa altuia, cade în ea”.

Sănătate! Doamne ajută!– a scris prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente