duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTParlamentul European recunoaște Federația Rusă ca ”stat sponsor al terorismului”

Parlamentul European recunoaște Federația Rusă ca ”stat sponsor al terorismului”

Parlamentul European a votat, miercuri, cu largă majoritate, o rezoluție prin care declară Rusia drept ”stat sponsor al terorismului”. Au fost 494 de voturi pentru și 58 împotrivă.

”În războiul său împotriva Ucrainei, armata rusă și-a intensificat atacurile asupra obiectivelor civile, inclusiv asupra infrastructurii energetice, spitalelor, unităților medicale, școlilor și adăposturilor – încălcând astfel dreptul internațional și dreptul internațional umanitar.

Declarând Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, eurodeputații doresc să pregătească terenul pentru ca Putin și guvernul său să fie trași la răspundere pentru aceste crime în fața unui tribunal internațional”, se arată în comunicatul Parlamentului European care anunța votul de astăzi.

Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan, care este și vicepreședintele grupului PPE, a scris, într-o postare pe Facebook:

”Tocmai am votat cu largă majoritate în plenul Parlamentului European o rezoluție, pe care am co-inițiat-o, în care recunoaștem Rusia ca stat sponsor al terorismului și care utilizează mijloace de terorism.

Atrocitățile comise de Federația Rusă împotriva populației civile din Ucraina, oameni nevinovați, bombardarea blocurilor și altor clădiri civile reprezintă acte de teroare și constituie crime de război.

De aceea, susținem că Rusia este stat sponsor al terorismului, cerem creșterea sprijinului pentru Ucraina și înăsprirea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, inclusiv printr-un embargo complet asupra combustibililor fosili, abandonarea completă a conductelor Nord Stream 1 și 2 și mărirea listei de persoane care sunt supuse sancțiunilor.

Rusia, ca stat sponsor al terorismului, trebuie izolat în totalitate pe plan internațional, inclusiv în ceea ce privește apartenența ei la organizații internaționale, precum Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

Atât timp cât Rusia se comportă ca un stat sponsor al terorismului, trebuie să ne raportăm la Rusia ca la orice alt susținător al terorismului.” – a scris europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan (PNL/PPE).

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente