duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăPATRU SCRISORI care aruncă în aer coaliţia PSD-PNL în judeţul Hunedoara

PATRU SCRISORI care aruncă în aer coaliţia PSD-PNL în judeţul Hunedoara

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian (PNL) și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD) sunt într-un război al declarațiilor, începând de miercuri, 26 octombrie. Iată cronologia exactă a acestui conflict, în care s-a ajuns la vorbe grele şi acuzaţii bizare.

Scrisoarea I

MIERCURI. Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian (PNL):

”Guvernul PNL, condus de Nicolae Ionel Ciucă, a alocat, la solicitarea prefectului Călin Petru Marian, suma de 27,8 milioane lei pentru Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Hunedoara.

Sumele sunt alocate din Fondul de Rezervă Bugetară și vor fi folosite de către primăriile din județul Hunedoara pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.”

Scrisoarea a II-a

MIERCURI. Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara (PSD):

”După cum știți, mă aflu la București, unde am semnat, alături de ministrul investițiilor și proiectelor europene Marcel Boloș (PNL), trei noi contracte de finanțare prin care atragem 7,4 milioane de euro pentru proiecte de patrimoniu. Dar, de acasă veștile mă surprind!

Prefectul Călin Petru Marian anunță oficial, pe pagina Instituției Prefectului, că „Guvernul PNL” (prima minciună) a alocat la solicitarea sa (a doua minciună) sume pentru localitățile din județ. Bineînțeles, fără nicio legătură cu obiectul deplasării mele la București, Călin Marian anunță o mare „victorie”.

1. Din câte știu, Guvernul ROMÂNIEI este format din miniștri susținuți de o coaliție politică PSD – PNL – UDMR. Dacă s-a schimbat ceva între timp și eu nu am aflat, atunci îl anunț pe domnul prefect că trebuie să schimbăm modul de lucru în teritoriu.

2. Alocările bugetare ale Guvernului ROMÂNIEI s-au făcut la solicitarea PRIMARILOR, nu a prefectului.

Credeam că le-am văzut pe toate în ceea ce-l privește pe prefectul vremelnic al județului Hunedoara dar, acesta continuă să demonstreze că nu înțelege prezentul.

Guvernul este al României! Banii alocați sunt ai oamenilor!

Domnule prefect, spunea Lucian Blaga, „cu penele (nu PNL!) altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”!”

Scrisoarea a III-a

JOI. Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian (PNL):

”Bună ziua, domnule președinte, sper să vă fie bună, nu ca cea de ieri! V-am văzut supărat, nu este bine pentru sănătate. Mai ales că ați fost la stațiune două săptămâni.

Apropo, nu știu câți hunedoreni de-ai noștri își permit să plătească 1000 de lei pe noapte timp de două săptămâni la unul dintre cele mai scumpe hoteluri din România, sau poate ați negociat pentru că sunteți președinte!

Sănătate vă doresc, dar să revenim la cele lumești. Eu ca prefect, vremelnic cum sunt ca și dumneavoastră, în primul rând nu sunt mincinos, poate mai greșesc.

Admiteți că nu sunteți unic, nici măcar veșnic, iar politic Guvernul este condus de un liberal. Admiteți că cei mai mulți bani care au venit în județul Hunedoara au fost semnați ori de un prim-ministru liberal, ori de un ministru PNL.

În ceea ce privește banii dați primăriilor ieri, proiectul de hotărâre de guvern a fost semnat tot de un liberal și anume prefectul județului.

V-am sunat să vă consult, ca parteneri ce suntem, nu mi-ați răspuns, scuzați-mi deranjul, dar erați în stațiune. Ce să fac? Am rezolvat problema! Întrebați primarii, i-am consultat pe fiecare în parte.

Sunt deschis la orice colaborare pentru binele cetățenilor județului Hunedoara. Admit și unele citate din poeți celebrii. Acestea sunt proaspete, dacă tot nu ați terminat studiile nu demult, dar eu om de la țară vă recomand un proverb din popor: „Cine sapă groapa altuia, cade în ea”.

Sănătate! Doamne ajută!”

Scrisoarea a IV-a

JOI. Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara (PSD):

”Domnule Călin Marian,

Mă adresez personal pentru că funcția pe care o ocupați, mai ales că sunteți numit, nu ales, este vremelnică pe propriul parcurs profesional.

Ați demonstrat încă odată că trăiți într-o realitate paralelă. Ieri a fost o zi foarte bună, pentru că am semnat, la București, alături de un ministru PNL, contracte în valoare de 7,4 milioane de euro pentru proiecte care vizează patrimoniul din județul Hunedoara. Acel patrimoniu unde vă faceți poze frecvent, dar pentru care nu mișcați un deget.

Remarc cu surprindere că sunteți preocupat de sănătatea mea. Nu sunteți primul, dar vă reamintesc că aroganțele de acest gen sfârșesc înăbușite în ridicol. Poate ați uitat… Memoria… Sunt sănătos, mulțumesc lui Dumnezeu, și am energia să îmi onorez mandatul de președinte cu mai multă râvnă decât aveți dumneavoastră.

Vă văd preocupat de concediul meu. Trebuie să recunosc, sunteți de-a dreptul penibil. Am fost în concediu într-o stațiune din România. Relaxați-vă, a costat mult mai puțin decât vacanțele dumneavoastră din insulele grecești… sau decât biletul pe care l-ați achitat urgent să ajungeți (de pe plajă) la întâlnirea cu șeful dumneavoastră de partid. Și… mi-e greu să înțeleg, trebuie ca hunedorenii să ceară voie prefectului să meargă în concediu? Îi urmăriți cât plătesc? Nu sunt acestea metode securiste?

Am o rugăminte, vă rog să declarați public cu acte doveditoare unde locuiți, unde aveți domiciliul și dacă încasați bani publici pentru navetă sau chirie.

Vă stau în gât studiile mele. Spre deosebire de dumneavoastră, nu am obrăznicia să aprofundez subiectul, dar hunedorenii v-ar aprecia mai mult dacă ați așeza virgula acolo unde îi este locul. Asta ca să nu vă mai judece oamenii că vă pricepeți doar la grădinărit.

Recunosc, mesajul dumneavoastră m-a și bucurat. V-am deschis apetitul pentru proverbe, citate, ziceri din popor. „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești” – acesta vă place?” 

va urma

și a urmat (ACTUALIZARE):

Scrisoarea a V-a

VINERI. Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian (PNL):

”Domnule Laurențiu Nistor,

În ceea ce privește domiciliul meu, datele sunt publice, iar dacă aveți vreo suspiciune adresați-vă organelor abilitate.

Vă invit cu drag la o cafea să vă dau detalii, dar cel mai important este să discutăm ce îi interesează pe hunedoreni: problemele din sănătate, din educație, prețurile la apă, canal și deșeuri, precum și implementarea investițiilor din județ.

Vă mulțumesc! O zi bună!”

cu siguranță va urma

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente