duminică, aprilie 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrație”MONUMENTUL” din fața Palatului Administrativ din Deva a fost ridicat astăzi. Mutarea...

”MONUMENTUL” din fața Palatului Administrativ din Deva a fost ridicat astăzi. Mutarea lui a generat controverse

Piatra funerară dedicată memoriei luptătorilor anti-comunişti, amplasată între Palatul Administrativ (sediul Prefecturii şi al Consiliului Judeţean) şi restaurantul Castelo, a fost ridicată astăzi de pe amplasament, cu ajutorul unui excavator. În locul ei, administraţia Devei a anunțat că va amplasa o statuie a Reginei Maria.

”Referitor la acest aşa-zis monument, el nu este devastat şi nici distrus, avem chiar o recomandare de la filiala Hunedoara a Uniunii Artiştilor Plastici, prin care şi domniile-lor se exprimă că acest aşa-zis monument, locaţia în care a fost amplasat nu este potrivită pentru el şi ne recomandau şi domniile-lor să îl relocăm în Cimitirul Eroilor. Şi este o soluţie foarte bună, am agreat această idee.” – a declarat Traian Berbeceanu, administrator public al Municipiului Deva, pentru Info HD.

Ultima fotografie a pietrei funerare pe amplasamentul din fața Palatului Administrativ

”Cu ocazia relocării încercăm să intrăm în legalitate cu acesta, să vedem cine l-a făcut, cine l-a conceput, cine l-a executat, să încercăm să-i stabilim paternitatea. Şi atunci când sunt comemoraţi eroii în Cimitirul Eroilor şi când autorităţile depun coroane de flori de Ziua Eroilor, se pot depune coroane de flori şi la acest aşa-zis monument.” – a declarat Traian Berbeceanu.

Relocarea ”monumentului” a generat tensiuni chiar în interiorul PNL Deva. Unii dintre liberalii care au contribuit financiar la realizarea lui au afirmat, mai în glumă mai în serios, că ”își vor banii înapoi”. ”Toți am contribuit financiar” – a declarat, astăzi, nemulțumit, un liberal cu funcție în organizația municipală Deva, spectator la acțiunea de strămutare.

Citește și:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente