test
sâmbătă, iunie 22, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTJuristul Primăriei Lupeni, ARESTAT pentru LUARE DE MITĂ. A cerut 50.000 de...

Juristul Primăriei Lupeni, ARESTAT pentru LUARE DE MITĂ. A cerut 50.000 de euro șpagă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 decembrie 2022, a juristului Primăriei Municipiului Lupeni, Constantin Pavăl, pentru luare de mită.

COMUNICAT
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 decembrie 2022, a inculpatului

PAVĂL CONSTANTIN, consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al primăriei municipiului Lupeni, județul Hunedoara, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să concesioneze o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni. Precizăm că, anterior, inculpatul fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.
După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă. De menționat este faptul că, după primirea banilor, „problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022.

Inculpatului Pavăl Constantin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 decembrie 2022, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: Direcția Națională Anticorupție

ACTUALIZARE: Constantin Pavăl, jurist în cadrul Primăriei Lupeni, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 14.12.2022 până la data de 12.01.2023 ora 24,00 inclusiv. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Alba a admis cererea de arestare preventivă formulată de DNA.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente