miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăLucian Heiuș a fost numit secretar general la Ministerul Finanțelor

Lucian Heiuș a fost numit secretar general la Ministerul Finanțelor

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit, luni, pe Lucian Heiuș în funcția de secretar general la Ministerul Finanțelor, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Heiuș a fost până în 29 mai șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), și a demisionat după ce premierul liberal de atunci, Nicolae Ciucă, i-a cerut să plece, la presiunile PSD.

Heiuș și-a anunțat demisia din funcție, în urmă cu o lună, fără să explice motivele, la puțin timp după ce presa a început să scrie despre deficitul bugetar tot mai mare. La acel moment, PSD l-a apărat pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, acuzat de liberali că a construit bugetul 2023 pe date false, și a insistat că problema e la ANAF, care nu ar fi colectat suficienți bani la buget.

În replică, Heiuș a arătat în scrisoarea de demisie că exista un deficit de încasări la bugetului statului de 8,9 miliarde de lei. Este vorba despre o diferență între încasările efective pe primele cinci luni și încasările programate de ministerul finanțelor pentru aceeași perioadă.

El a arătat în scrisoarea de demisie că ANAF a colectat la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent.

Heiuș fusese numit în funcția de președinte ANAF în luna mai 2022, fiind susținut de PNL.

Acum, Heiuș va lucra direct cu Marcel Boloș, noul ministru de Finanțe, susținut și el tot de PNL.

Sursa: g4media.ro

CITEȘTE ȘI:

……………

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio instituție sau autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

Contact us: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente