duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieLa DEVA va fi construită PRIMA CREŞĂ MARE, a anunţat astăzi Ministerul...

La DEVA va fi construită PRIMA CREŞĂ MARE, a anunţat astăzi Ministerul Dezvoltării

Au fost semnate primele contracte de execuție pentru 15 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – a anunțat, astăzi, ministrul Cseke Attila.

Astfel, primele creșe mari vor fi construite în DEVA, Alba Iulia, Oradea, Oltenița, Lugoj și sectorul 2 al municipiului București.

În Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin, Călărași și Caransebeș vor fi construite creșe medii, în timp ce Petroșani, Motru, Câmpina și Drobeta-Turnu Severin vor beneficia de câte o creșă mică.

Creșa care va fi construită la Deva va avea o capacitate de maxim 11 grupe (total 110 copii) și va beneficia de condiții moderne pentru copii, fiind organizată în 3 nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești.

Sunt prevăzute 11 dormitoare, cameră de joacă prevazută cu vestiar și grupuri sanitare, spații pentru luat masa și cabinet medical.
Totodată sunt prevăzute spații adiministrative precum birouri, spălătorie, călcătorie, biberonerie sau bucătărie. Totodată clădirea va fi dotată atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare.


Creșa va contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor și le va oferi un mediu modern și sigur unde să învețe și să socializeze.


Valoarea contractului este de 19,15 milioane de lei iar antreprenorul care va executa lucrările este reprezentat de Asocierea COMSID TEHNOTEEL S.R.L. & EURAS S.R.L. & KALANS CONCEPT S.R.L.. În perioada următoare vor demara lucrările de proiectare și adaptarea a proiectului tip la condițiile de pe amplasament (durată contractuală de realizare de 2 luni) și ulterior se vor demara lucrările de excuție care se vor derula pe o perioadă de 12 luni.

Valoarea totală a celor 15 proiecte este de 224.024.319 lei, iar unitățile de învățământ vor beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirile vor avea și panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.

Alte 73 de creșe au indicatorii tehnico-economici aprobați și sunt sau vor intra în curând în procedura de achiziție publică, în vederea identificării constructorilor, a subliniat ministrul.

Sursa: MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente