marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTINUNDAŢII la Vaţa de Jos şi Baia de Criş. Apele au acoperit...

INUNDAŢII la Vaţa de Jos şi Baia de Criş. Apele au acoperit deja 130 de hectare de teren. PERICOLUL NU A TRECUT

Inundaţiile au afectat terenurile din nordul judeţului Hunedoara, în zona Brad. Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, apele Crişului Alb au ieşit din matcă şi s-au revărsat în zonele comunelor Vaţa de Jos şi Baia de Criş.

Județul Hunedoara se află sub avertizare hidrologică COD PORTOCALIU până mâine, 20 ianuarie 2023.

„In aceastã dupã-amiazã, în contextul avertizãrii hidrologice COD PORTOCALIU valabila pentru bazinele hidrografice Crisul Alb și Jiu, inspectorul șef al ISU Hunedoara, lt.col. Alin Nasta, s-a deplasat împreună cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, în comunele Baia de Criș și Vața de Jos, pentru o acțiune de recunoaștere și informare în teren, în zonele recent afectate de fenomenele hidrologice care au cauzat inundații pe aproximativ 130 de hectare de teren arabil.”– a transmis ISU Hunedoara.

Din fericire, gospodăriile localnicilor nu au fost afectate.

La acțiunea de recunoaștere în teren au participat și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Ape Crișuri și ai autorităților locale din cele două comune.

Județul Hunedoara se află sub avertizare hidrologică COD PORTOCALIU până mâine, 20 ianuarie 2023.

„Echipajele de intervenție ale ISU Hunedoara continuã monitorizarea situatiei hidrologice si sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.

Totodatã, având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul ISU Hunedoara, completată cu specialiști ai SGA pentru a se urmãri permanent situația din teren.

În plus, pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de CODUL PORTOCALIU de inundații, ISU Hunedoara a dispus prealertarea fiecărei subunități de intervenție și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în astfel de situații.” au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

.
.
.
.
.

Sursa: ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente