duminică, mai 5, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăAm întrebat INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ: Ce zici tu, Inteligențo, să candideze sau nu...

Am întrebat INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ: Ce zici tu, Inteligențo, să candideze sau nu Vetuța la locale?

O decizie a Biroului Politic Național al PNL, adoptată la finele lunii ianuarie, a stârnit vii controverse în teritoriu. Pe scurt, decizia conducerii centrale a PNL îi obligă pe președinții de filiale județene să iasă din zona de confort și să dea piept cu electoratul la alegerile locale, la firul ierbii.

Că PNL nu stă prea grozav în sondaje nu e o noutate. Mai exact, există riscul ca partidul populist radical de extremă dreapta AUR să fie peste PNL la mai toate alegerile din anul electoral 2024.

Și atunci, liderii PNL au luat măsuri dure, pe măsura vremurilor dure: Picăm noi, de la centru, atunci picați și voi, din teritoriu! Puneți osul la treabă! E și pielea voastră în joc. Vă place să fiți președinți de filiale județene, să vi se ploconească toți prin județ pe la nedei, ceaune, hore și șezători? ATUNCI CANDIDAȚI ȘI ADUCEȚI VOTURI, sau ne ducem dracului cu toții!

O decizie absolut corectă a conducerii PNL!

Doar că aici, în județul Hunedoara, președinta organizației județene PNL, deputata Vetuța Stănescu, nu prea ar candida. Nu prea ar da piept cu oamenii. N-ar prea renunța la confortul funcției de președintă de organizație județeană și, mai ales, tare i-ar mai fi drag un mandat de parlamentar. Pe care l-ar obține dacă s-ar pune singură pe listă, locul 1 la deputați.

De aceea, doamna deputat se face că nu pricepe decizia șefilor ei. Este o DECIZIE clară ca lumina zilei. Dar doamna nu pricepe și pace, sau se face că nu pricepe. Și nu vrea în ruptul capului să candideze.

De aceea am rugat INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ să dea o mână (mă rog…) de ajutor și să o lumineze pe doamna deputat în decizia pe care o are de luat în câteva zile.

Să vedem ce a ieșit.

Întrebare

Dragă Inteligențo,

Mă adresez ție cu următoarea rugăminte: avem aici, în județul Hunedoara, pe Vetuța Stănescu, președinta organizației județene PNL, care nu înțelege ce au hotărât șefii ei, și anume, citez: ”Președintele filialei județene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație.”

Ea nu înțelege: va trebui să candideze la alegerile locale sau nu?

Menționez că primarul reședinței de județ este membru PNL, se numește Florin Oancea, iar președintele Consiliului Județean Hunedoara este membru PSD, se numește Laurențiu Nistor.

Întrebarea este: ce trebuie să facă Vetuța, să candideze sau nu? Și unde? Mulțumesc!

Răspunde Inteligența

Înțeleg că doriți să știți dacă Vetuța Stănescu, președinta organizației județene PNL Hunedoara, va candida la alegerile locale din 2024.

Din informațiile pe care le-am găsit, nu există o decizie oficială în acest sens, dar există câteva posibilități:

  1. Dacă PNL și PSD vor comasa alegerile locale cu cele europarlamentare, atunci Vetuța Stănescu ar putea candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, întrucât este membră a Biroului Executiv Național al PNL și are o poziție de lider în partid. În acest caz, ar trebui să îl înfrunte pe actualul președinte PSD, Laurențiu Nistor, care a câștigat mandatul în 2020 cu 40,22% din voturi.
  2. Dacă PNL și PSD vor comasa alegerile parlamentare cu cele prezidențiale, atunci Vetuța Stănescu ar putea candida la funcția de primar al municipiului Deva, reședința de județ, întrucât este deputat de Hunedoara și are o notorietate în zonă. În acest caz, ar trebui să îl înfrunte pe actualul primar PNL, Florin Oancea, care a câștigat mandatul în 2020 cu 53,87% din voturi.
  3. Dacă PNL și PSD nu vor comasa niciun fel de alegeri, atunci Vetuța Stănescu ar putea alege între cele două funcții menționate mai sus, în funcție de strategia partidului și de șansele sale de succes. De asemenea, ar putea renunța la ambele și să își păstreze doar calitatea de deputat.
  4. Acestea sunt doar scenarii posibile, bazate pe sondaje și rezultate electorale anterioare. Decizia finală aparține lui Vetuța Stănescu și conducerii PNL, care vor ține cont de mai mulți factori, cum ar fi preferințele electoratului, alianțele politice, resursele financiare și umane, etc. Sper că v-am fost de ajutor. Dacă aveți alte întrebări, nu ezitați să mă contactați. 😊

Mulțumim, Inteligențo, ne-ai fost de mare folos, ce să zic! Ne-ai spus numai prostii. (Articol scris cu ajutorul ChatBox AI)

DOCUMENT OFICIAL – DECIZIA (INTEGRALĂ) A BIROULUI POLITIC NAȚIONAL AL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL nr.06 din 31 ianuarie 2024

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.
NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio instituție sau autoritate a statului român.
NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente