luni, septembrie 25, 2023
No menu items!
AcasăACTUALITATETrafic restricționat temporar pe teritoriul Ungariei pentru autovehicule grele, de „Ziua Tuturor...

Trafic restricționat temporar pe teritoriul Ungariei pentru autovehicule grele, de „Ziua Tuturor Sfinţilor”

Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că în perioada următoare, pe teritoriul Ungariei, va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, după următorul program:

Intervalul orar (ora României)Trafic autovehicule cu o capacitate
mai mare de 7,5 tone
29.10.2022, ora 23.00 – 30.10.2022, ora 23.00Restricţionat
30.10.2022, ora 23.00 – 31.10.2022, ora 23.00Se circulă
31.10.2022, ora 23.00 – 01.11.2022, ora 23.00Restricţionat
01.11.2022, începând cu ora 23.00Se circulă

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că, în data de 01.11.2022, se celebrează „Ziua Tuturor Sfinţilor”, declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Precizăm faptul că, în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

Recomandări:

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si   pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Sursa: Poliția de Frontieră

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente