sâmbătă, mai 4, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăHunedoreanul Iuliu Winkler, numărul 1 pe lista de candidați UDMR pentru Parlamentul...

Hunedoreanul Iuliu Winkler, numărul 1 pe lista de candidați UDMR pentru Parlamentul European

Consiliul Permanent al UDMR a stabilit vineri, la Cluj, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primul loc se află actualul europarlamentar Iuliu (Gyula) Winkler.

El este urmat pe listă de Vincze Lorant și de Szilagyi Dora, preşedinta organizaţiei de tineret.

Doar trei persoane din UDMR şi-au depus dosarul pentru a deveni candidaţi la alegerile europarlamentare. A avut loc un vot în Consiliul Permanent al UDMR, care a stabilit ordinea pe listă a celor trei candidați.

”Am decis această ordine pe listă pentru că am considerat că avem nevoie de candidaţi cu experienţă şi cu energie, care în continuare pot reprezenta interesele maghiarimii, interesele maghiarilor din Transilvania în Uniunea Europeană, în Parlamentul European”, a declarat purtătorul de cuvânt al UDMR, deputatul Csoma Botond.

UDMR este afiliat Partidului Popular European (PPE), din care mai face parte și PNL.

Iuliu (Gyula) Winkler s-a născut în municipiul Hunedoara, la 14 martie 1964. Este căsătorit și are un copil. De profesie inginer diplomat în electronică și telecomunicații, economist licențiat în finanțe și asigurări. Din anul 2001 este președintele Organizației Județene UDMR Hunedoara. De 17 ani este membru al Parlamentului European (UDMR, PPE). Face parte din Comisia pentru Comerț Internațional (INTA). Este unul dintre cei mai activi parlamentari ai României în Parlamentul European.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente