vineri, aprilie 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEGreva din educație SE SUSPENDĂ CONDIȚIONAT. Ar putea fi reluată dacă Guvernul...

Greva din educație SE SUSPENDĂ CONDIȚIONAT. Ar putea fi reluată dacă Guvernul nu respectă înțelegerea

Sindicatele din educaţie au anunţat luni că greva generală declanşată în 22 mai se suspendă. Sindicaliştii au precizat, însă, că dacă în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă privind salariile din învăţământ, greva va fi reluată.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizaţiilor sindicale afiliate, în cadrul şedinţelor Colegiilor liderilor celor două federaţii, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanţa de urgenţă ce urmează a fi aprobată în şedinţa de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

– principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut şi care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public;

– acordării primei tranşe de majorare salarială (50% din creşterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situaţia în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanţa de urgenţă, greva va fi reluată” – au comunicat sindicatele, luni, 12 iunie.

.

Declarații susținute de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, la începutul ședinței de guvern din 12 iunie:

.

VEZI ȘI:

……………

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

Contact us: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente