vineri, mai 17, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEÎn plină grevă a profesorilor, Natalia Intotero pleacă 7 zile în Bali,...

În plină grevă a profesorilor, Natalia Intotero pleacă 7 zile în Bali, Indonezia. Ea este președinta Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților

Deputatul PSD Natalia Elena Intotero, președintele Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, alături de deputatul Ștefan Moșoiu (PSD), președintele Comisiei pentru afaceri europene, precum și viceprim-ministrul Kelemen Hunor (UDMR), se vor deplasa în perioada 9-16 iunie în Indonezia, la invitația grupului de prietenie româno-indonezian din această țară. – anunţă G4Media.ro.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților va aloca banii necesari pentru asigurarea transportului celor trei parlamentari, indemnizația de deplasare, precum și cadouri simbolice și asigurări de sănătate.

Cei trei deputaţi: Ștefan Moșoiu (PSD), Natalia Elena Intotero (PSD) şi Kelemen Hunor (UDMR), îşi pregătesc valizele pentru insula Bali, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume, unde vor petrece o săptămână. Banii nu sunt o problemă, toate cheltuielile excursioniştilor se decontează de la bugetul Camerei Deputaţilor.

Cheltuielile excursioniştilor, decontate integral din bugetul Camerei Deputaţilor

”În vederea realizării acțiunii, din bugetul Camerei Deputaților, urmează a fi asigurate cheltuielile privind transportul internațional aerian pe ruta București – Jakarta – Bali – București, transportul local în Bali, translația, pe durata programului vizitei în Jakarta, indemnizația de deplasare în valută (indemnizația de cazare și diurnă, membrii delegației ocupându-se personal de efectuarea rezervărilor la hotel), asigurările de sănătate și contra accidentelor, cadourile simbolice, precum și avansul cu decontare ulterioară”, se precizează în documentul prin care se solicită banii necesari deplasării.

Cer diurnă mai mare cu 20%

Se cere indemnizație de deplasare în valută, pentru cazare pentru 6 nopți și indemnizație diurnă, ”categoria a II-a, 100% pentru 8 zile, diurnă majorată cu 20%, conf. Art. 27, alin.2 lit. A din HBPR nr. 3/2019”, pentru cei trei deputați. În plus, se solicită un avans de 30% din acești bani, ”cu decontare ulterioară”.

Programul este încărcat

Conform programului, deputații se vor întâlni cu membrii comunității românești din Indonezia, cu oficiali ai Camerei Reprezentanților a Parlamentului Indoneziei și vor participa la ceremonia oficială de deschidere a Consulatului României din Bali. Tot acolo vor avea întâlniri cu rectorul Universității Udayana și cu Guvernatorul provinciei. În ultima zi a vizitei vor vizita ”obiective economice și culturale”. – notează ziariştii de la G4Media.ro.

CONTEXT: Angajaţii din învăţământ sunt în GREVĂ GENERALĂ din data de 22 mai şi cer SALARII MAI MARI. Până la ora redactării acestui material, revendicările sindicaliştilor nu au fost acceptate de Guvern, la valoarea solicitată de angajaţii din învăţământ. Motivul: nu sunt bani.

Bali a fost declarată, în urmă cu 6 ani, cea mai populară destinație de vacanță din lume

Bali a fost aleasă cea mai populară destinație de vacanță la TripAdvisor Traveler’s Choice Awards 2017, detronând astfel locuri precum Londra, Paris, Roma sau New York, pentru prima dată.

Există mai multe motive pentru care turiștii au început să se reorienteze spre acest paradis tropical indonezian, care le pune la dispoziție cazări ieftine, o bucătărie delicioasă și numeroase aventuri și experiențe unice.

Plajele din Bali

În Bali, orice turist poate găsi o plajă pe placul său, indiferent că preferă plajele clasice, perfecte pentru sporturi pe apă, cele cu peisaje stâncoase și valuri mari, plajele ascunse, pe care doar localnicii le cunosc bine, faimoasele plaje cu nisip negru sau plajele pustii, pe care rareori te mai întâlnești cu alți călători.

.

Templele hinduse

În Bali există cel puțin 20.000 de temple hinduse sau „pura”, așa cum se numesc ele în dialectul balinez. Nu toate sunt la fel de spectaculoase, este drept, însă printre ele vei găsi unele dintre cele mai celebre clădiri de patrimoniu ale țării, cu peisaje care îți taie respirația. Intrarea în templele hinduse este gratuită, însă există câteva reguli de bun simț pe care orice turist trebuie să le respecte.

.

Peisajele spectaculoase

Dincolo de plajele care atrag anual mii de turiși, Bali are mult mai multe de oferit. Peisajele muntoase din Bali sunt visul oricărui fotograf, la fel și lacurile și cascadele impresionante, iar apusurile de soare ori răsăriturile văzute de pe stânci sunt o experiență pe care orice turist ar trebui să o bifeze. Peisajele spectaculoase sunt și motivul pentru care în Bali au loc atât de multe nunți ale cuplurilor care vor să își unească destinele într-un cadru exotic.

Vremea plăcută

Climatul blând și însorit face ca insula tropicală să se bucure de 12-13 ore de soare pe zi, în orice perioadă a anului, astfel că turiștii nu sunt condiționați de vreme pentru a se bucura de vacanță. Cea mai plăcută perioadă este mai-iunie, cele mai aglomerate luni sunt iulie și august, dar și sezonul octombrie-aprilie este popular printre turiști, întrucât ploile care cad în această perioadă a anului sunt scurte, iar de obicei iese soarele după trecerea norilor răzleți.

.

Locuitorii din Bali

Ospitalitatea balinezilor este unul dintre motivele pentru care turiștii rămân cuceriți de această insulă. Oamenii duc un trai simplu, conectat cu natura, dar știu să se ocupe de turiștii lor ca și când ar face parte din propria lor familie. De multe ori, călătorii se întorc cu povești inspiraționale de la balinezi, care sunt prietenoși, vorbăreți și dornici să ajute.

.

Bucătăria balineză

Există numeroase preparate pe care trebuie să le încerci măcar o dată, dacă ajungi în Bali. Bucătăria balineză a fost declarată una dintre cele mai complexe din lume și îmbină arome unice, în preparate cărora îți va fi imposibil să reziști tentației.

.

Cazarea ieftină

În Bali vei găsi cazare pentru orice buzunar și o gamă largă de opțiuni: de la resorturi de lux, la hoteluri, cabane ori chiar bule de plastic pe plajă, la hosteluri sau camere de oaspeți. Cei care călătoresc cu un buget mic nu vor avea probleme în a-și găsi cazare și la 10 dolari pe noapte, în timp ce turiștii care vor să se răsfețe se pot caza într-unul dintre hotelurile cu renumitele „piscine infinite”.

……………

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

Contact us: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente