vineri, mai 17, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATESCANDAL: COALIŢIA PSD-PNL plesneşte pe la cusături! Se aruncă VORBE GRELE după...

SCANDAL: COALIŢIA PSD-PNL plesneşte pe la cusături! Se aruncă VORBE GRELE după demisia lui Lucian Heiuş

Deputatul PNL Vetuţa Stănescu, preşedinta organizaţiei judeţene PNL Hunedoara, sare în apărarea colegului de partid, Lucian Heiuş, după 24 de ore de la demisia acestuia din funcţia de preşedinte al ANAF.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, intră şi el în scenă şi îl acuză pe Heiuş de ineficienţă. Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea îşi etalează, la rândul său, talentul de pamfletar pe Facebook şi îl acuză pe Heiuş că schia pe derdeluş în luna martie, în loc să colecteze banii la buget.

Într-un text virulent publicat pe pagina sa de Facebook, doamna deputat Stănescu îl atacă direct pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, căruia îi cere demisia şi îl numeşte, deja, „un ministru de tristă amintire”. Vetuţa Stănescu: „Ministrul Câciu și acoliții lui din PSD îl atacă disperați pe Lucian Heiuș”.

Toată lumea se ceartă cu toată lumea în Coaliție, nervozitatea a atins gradul de fierbere. Motivul: banii de la buget, care nu sunt. Fie pentru că estimarea a fost exagerată, deci greşită (”vinovat” Câciu-PSD), fie pentru că nu s-au colectat eficient (”vinovat” Heiuş-PNL). Fiecare parte o ţine pe-ai ei şi scandalul ia amploare. Este pretextul ca partenerii de guvernare să-și arunce vorbe grele.

Iată textul postat de doamna deputat PNL Vetuţa Stănescu pe pagina sa de Facebook:

„Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, încearcă să-și ascundă propria nepuțință și greșelile impardonabile aruncând cu noroi înspre fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș, unul dintre cei mai bine pregătiți oameni din domeniu, care și-a construit cariera pas cu pas. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, este singurul responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 de miliarde de lei înregistrat după primele patru luni ale anului.

Adrian Câciu a supraestimat veniturile și a subestimat cheltuielile, bazându-se pe cifre aberante. Și astfel, în condițiile supraestimării veniturilor de către Adrian Câciu, suma colectată de ANAF a ajuns să fie cu 8,9 miliarde de lei mai mică față de estimările Ministerului Finanțelor.

În același timp, din suma totală calculată, 8,5 miliarde de lei este suma necolectată de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili condusă de Ionuț Mișa, propulsat în această funcție tot de PSD. Ca atare, răspunderea pentru grosul banilor necolectați revine tot unui om pus de PSD și care nu se clintește din funcție!

Este clar pentru oricine că, așa cum stau lucrurile, Adrian Câciu trebuie să plece URGENT din fruntea Ministerului Finanțelor!

Nu o face! Iar pentru greșelile din buget și multe alte probleme generate de Câciu și apropiații lui și ai PSD demisionează șeful ANAF, Lucian Heiuș, cel pe care rezultatele excepționale obținute într-un an cât a condus instituția îl recomandă drept un veritabil PROFESIONIST!

Doar în primele cinci luni din 2023, ANAF a încasat 148 de miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în aceeași perioadă din 2022. Sunt sume concrete, de netăgăduit, obținute cu un efort enorm din combaterea evaziunii și din executări silite.

Acum, ministrul Câciu și acoliții lui din PSD ar vrea să ascundă sub preș toate aceste adevăruri și din acest motiv îl atacă disperați pe Lucian Heiuș, cel care și-a îndeplinit cu prisosință misiunea, asumându-și riscul de a deranja prin activitatea sa susținută în fruntea ANAF.

Lucian Heiuș rămâne unul dintre cei mai buni finanțiști din țară. Pentru el vorbesc rezultatele muncii sale, pe parcursul a aproape două decenii, în domeniu sau în domenii conexe.

Adrian Câciu va rămâne doar un ministru de tristă amintire!” – a scris doamna deputat PNL Vetuţa Stănescu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Ce a declanşat reacţia virulentă a doamnei deputat Vetuţa Stănescu. Ce declarase, în cursul dimineţii, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu:

“Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile să intre în normalitate. Am propus Prim-ministrului numirea în funcţia de preşedinte interimar al ANAF a doamnei Nicoleta Cîrciumaru şi încetarea mandatului preşedintelui AVR, alături de numirea unui nou preşedinte.

Ce trebuie ştiut? Pentru primele 5 luni ale anului 2023, contribuabilii au declarat impozite şi taxe în valoare de 159,3 miliarde lei, în contextul în care programarea bugetară estima încasări de doar 156,9 miliarde lei.

Aşadar, contribuabilii români au declarat că au de plată cu 2,4 miliarde lei mai mult decât am estimat în programare.

Sumele încasate efectiv de ANAF au fost însă cu 8,9 miliarde lei mai mici faţă de program şi cu 11,3 miliarde lei mai mici faţă de ce s-a declarat.

Aceşti bani erau şi sunt imperios necesari României, nu numai pentru procesul de consolidare bugetară, dar mai ales pentru a asigura resursele necesare realizării investiţiilor şi acordării stimulentelor economice şi sociale angajate prin buget şi, în egală măsură, pentru a găsi soluţii suplimentare în vederea compensării erodării puterii de cumpărare suferite de cetăţenii şi companiile româneşti” – a afirmat Adrian Câciu, marţi dimineaţă, conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

Lucian Heiuş, proaspăt demisionat din funcţia de preşedinte al ANAF, l-a pus la punct imediat pe fostul său şef de la Ministerul Finanţelor:

”Îi atrag respectuos atenția domnului ministru Adrian Câciu, că în declarația dumnealui s-a strecurat o eroare.

Programul de încasări este net 156,9 miliarde lei, iar declaratul de care spune dânsul este declaratul brut 159,3 miliarde lei (din acesta se scad rambursările de TVA, pilonul 2 de pensii, fondul de tranziție energetică, contribuții de sănătate, etc, în total 16,7 miliarde lei) și mai rămân net declarate 142,6 miliarde lei.

ANAF a încasat 148 miliarde lei cu 5.5 miliarde mai mult față de totalul declarat net.” – a scris fostul şef al ANAF, Lucian Heiuş, pe pagina sa de Facebook.

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea pune gaz pe foc şi îl atacă pe Heiuş: A ales să schieze pe derdeluş în loc să colecteze banii la buget!

„DEMISIE în loc de DEMITERE!

”Ultima coborâre” a șefului ANAF-PNL, Lucian Heiuș a fost făcută pe derdeluș, în luna martie, când a ales să schieze în loc să colecteze banii la buget! Demisia este un gest de onoare, iar demiterea era iminentă. Cum poți afirma că tu, șeful ANAF, ai aflat abia ieri despre problemele instituției pe care o conduci? Colectarea defectuoasă a banilor la buget este una dintre cauzele pentru care azi avem profesori în stradă și unul dintre motivele pentru care nu au crescut și mai mult pensiile!

PNL a lăsat încă o dată dezastru în urma lor! Așa cum ne-am învățat cu toate conducerile de dreapta, indiferent că ne referim la nivel guvernamental sau în fruntea deconcentratelor, peneliștii pârjolesc totul în jurul lor, în loc să construiască! În fruntea ANAF trebuie să avem o CONDUCERE COMPETENTĂ, care să își facă treaba! Dacă avem bani la buget, avem bani pentru a soluționa toate revendicările cetățenilor!” – a scris vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu, un ”greu” al partidului, atacă și el fără menajamente PSD-ul și pe ministrul Câciu: ”Știu că pe cei de la PSD nu îi pot convinge să renunțe la minciuni…”

”Adevărul despre situația finanțelor țării se știe!

L-a spus răspicat Consiliul Fiscal, l-a afirmat hotărât mediul de afaceri, il cunoaște fiecare angajat din Ministerul Finanțelor și din ANAF.

Demisia lui Lucian Heiuș a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanțelor incompetent, ținut în funcție doar de decizia politică a PSD. Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre ” parteneriatul ” cu PSD ! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă ei răspund cu un atac pe la spate ! PSD numește asta strategie, românii viclenie și perfidie !

Știu că pe cei de la PSD nu îi pot convinge să renunțe la minciuni. Nu le răspund lor, mă adresez românilor care merită să știe adevărul. Încasările ANAF au crescut față de anul trecut, sub conducerea lui Lucian Heiuș, dar Adrian Câciu a ”reușit” să mărească deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, deși a introdus noi taxe.

Vorbele goale ale pesediștilor nu pot acoperi incompetența ministrului lor. PNL va avea în curând Ministerul Finanțelor și adevărul va ieși la lumină. Adevărul pe care deja îl știm!” – a scris Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, marți seara, pe pagina sa de Facebook.

Scandalul iscat de demisia lui Lucian Heiuş din funcţia de preşedinte ANAF este abia la început iar tensiunile din coaliţia PSD-PNL sunt tot mai evidente, se acutizează şi răbufnesc chiar şi în teritoriu, la nivelul judeţului Hunedoara.

Vă vom ţine la curent cu evoluţiile politice şi dezvăluirile de culise care se pare că vor urma.

CITEŞTE ŞI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente