duminică, mai 19, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieCum arată astăzi Cetatea Devei - fotografii din ZONA INTERZISĂ PUBLICULUI

Cum arată astăzi Cetatea Devei – fotografii din ZONA INTERZISĂ PUBLICULUI

Incinta 1 – partea superioară a Cetății Devei – a intrat în toamna anului trecut într-un proces de reabilitare și amenajare, pe fonduri europene, un proiect de aproape 4 milioane de euro.

Astăzi, Incinta 1 a Cetății este un șantier în care accesul vizitatorilor este interzis.

La finalul lucrărilor (octombrie 2023), în Incinta 1 a Cetății Devei va exista o sală multifuncțională, cu pereți din panouri de sticlă, pe o structură din lemn stratificat, situați la 0,6 m de zidăria istorică, pentru a permite vizualizarea structurii originale. Sala va fi protejată cu un acoperiș realizat tot din sticlă.

Sala multifuncțională va fi dotată cu instalație audio performantă și dispozitive de proiecție.

Acest spațiu va fi folosit pentru simpozioane, conferințe, sală de curs pentru lecții deschise de istorie etc.

În magazia de arme se va realiza o altă sală multifuncțională, care va găzdui o expoziție de arme specifice diferitelor epoci istorice prin care a trecut monumentul.

Deasupra magaziei de arme se amenajează Platforma Belvedere Est, care va fi folosită pentru manifestări culturale și găzduirea de evenimente cu specific istoric.

În Curtea Mică și în zona de legătură dintre cele două, care au scopul asigurării unei funcțiuni culturale a Curții Mari, se pot organiza spectacole în aer liber de teatru, operă, concerte de muzică clasică.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente