marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTBrigada ANTITERO a găsit 152 de cartușe ascunse într-un bagaj, pe Aeroportul...

Brigada ANTITERO a găsit 152 de cartușe ascunse într-un bagaj, pe Aeroportul Cluj-Napoca. Pasagerul venea din SUA

Autorităţile cu atribuţii de control din cadrul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca au descoperit ascunse, în urma controlului de securitate efectuat asupra unui bagaj de cală, 152 de cartuşe calibru 22 mm si 38 mm. 

În data de 31.10.2022, în jurul orei 11.30, în urma controlului de securitate efectuat asupra unui bagaj de cală de către echipa alcătuită din poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Aeroport Cluj-Napoca, specialiştii antitero ai SRI, reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi ai societăţii de handeling sosit din direcţia Frankfurt, s-au descoperit 150 de cartuşe calibru 22 de mm, disimulate printre haine, în trei cutii de carton şi două cartuşe calibru 38 de mm, ascunse în mânerul genţii.

În cadrul primelor verificări efectuate, s-a stabilit faptul că bagajul, care a ajuns din SUA pe Aeroportul din Cluj Napoca via Frankfurt, cu o zi întârziere, aparţine unui cetăţean din Cluj Napoca, cu dublă cetăţenie româno-americană, care venea din Statele Unite ale Americii.

Cele 152 de cartuşe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către poliţişti din cadrul IPJ Cluj – Serviciul Arme, Explozibili, Substanțe Periculoase.

În cauză se efectuează cercetări de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră Română

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente