miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTCANICULA cuprinde România în zilele următoare. Cod Galben și Cod Portocaliu de...

CANICULA cuprinde România în zilele următoare. Cod Galben și Cod Portocaliu de disconfort termic ridicat

JOI, 21 iulie:

Atenționare meteorologică COD GALBEN. Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic ridicat.

În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

VINERI, SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ, 22-24 iulie:

  • Avertizare meteorologică COD GALBEN. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat.

În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

  • Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU. Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Muntenieinord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente