duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieOperatorul de salubritate BRAI-CATA, alungat din județ. Poliția Locală Deva i-a mai...

Operatorul de salubritate BRAI-CATA, alungat din județ. Poliția Locală Deva i-a mai tras astăzi și 5 amenzi

Primăria Municipiului Deva a somat operatorul de salubritate BRAI-CATA să elimine urgent scurgerile din mașinile de gunoi iar Poliția Locală Deva a aplicat astăzi operatorului amenzi în valoare totală de 10.000 lei. În urmă cu o săptămână, toate primăriile deservite de BRAI-CATA au reziliat contractele.

Primăria Deva somează S.C.BRAI-CATA să rezolve problema mizeriilor care curg din mașinile de gunoi

”Având în vedere numărul foarte mare de sesizări pe care Primăria Municipiului Deva  le primește zilnic privind petele de mizerie și scurgerile de deșeuri menajere care provin din mașinile de gunoi, vă solicităm ca în termen de 24 de ore de la primirea prezentei să luați cât mai urgent măsurile care se impun pentru eliminarea acestui disconfort precum și a mirosurilor insuportabile care rămân în urma acestora prin spălarea și dezinfectarea căilor de acces.

Străzile pe care s-au identificat scurgeri de levigat sunt Lucian Blaga, Andrei Șaguna, Avram Iancu, Iuliu Maniu, Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Horea, Progresului, Mihail Kogălniceanu.

În cazul în care nu dați curs solicitării noastre, Primăria Municipiului Deva va spăla și dezinfecta străzile mai sus menționate, urmând să vă încasăm contravaloarea acestor servicii.”

2 august 2022  Semnează: Primar Nicolae-Florin Oancea

Deva este plină de mizeriile scurse din mașinile de gunoi ale Brai-Cata

Poliția Locală Deva le-a dat astăzi 5 amenzi, în valoare totală de 10.000 lei. Și continuă

”Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Protecţia Mediului, în urma sesizărilor venite din partea cetățenilor Municipiului Deva, deplasându-se la fața locului, au constatat în repetate rânduri, că din autoutilitara aparținând operatorului de salubritate S.C. Brai-Cata S.R.L. se scurge un lichid urât mirositor în urma ridicării şi transportării gunoiului menajer, poluând mediul, provocând disconfort şi constituind focare de infecţie.

În data de 2 august 2022, reprezentanţii Direcţiei Poliţia Locală Deva au aplicat un număr de 5 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 lei.

În perioada următoare, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Poliţia Locală Deva vor monitoriza activitatea operatorului de salubritate S.C. Brai-Cata S.R.L. în conformitate cu graficele de activitate ale acestuia, iar în cazul în care vor mai constata săvârşirea unor astfel de fapte, vor aplica sancţiuni contravenţionale conform prevederilor legale.”

2 august 2022 Semnează: Director executiv Lazăr Gheorghe

Contractele cu BRAI-CATA au fost REZILIATE ÎN TOT JUDEȚUL HUNEDOARA

În 27 iulie, Agenția de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor (SIGD) emitea următorul

ANUNȚ

”În atenția utilizatorilor serviciului de salubrizare din Zonele de Colectare 1 Brad, 2 Hațeg și 3 Centru/ Bârcea Mare.

În urma incălcărilor semnificative a Contractelor de Delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în Zonele de Colectare 1 Brad, 2 Hațeg si 3 Centru/Bârcea Mare, de catre Delegat Asocierea SC Brai Cata SRL si SC TED TRANS 2002 SRL, reprezentată de catre liderul asocierii SC BRAI-CATA SRL, Adunarea Generală a Asociațiilor implicate în cele 3 Zone de Colectare a hotarât rezilierea contractelor de delegare.

Urmare a acestui fapt, ADI SIGD Hunedoara va efectua toate demersurile necesare în vederea asigurării continuității serviciului de salubrizare, cu respectarea obligațiilor contractuale, a legislației în vigoare și reglementărilor din domeniu, pentru îmbunătățirea calitativă a serviciului și satisfacerea cerințelor utilizatorilor.”

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente