miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieALBASTRELE MARI au ieșit pe traseu. Primele AUTOBUZE ELECTRICE circulă pe străzile...

ALBASTRELE MARI au ieșit pe traseu. Primele AUTOBUZE ELECTRICE circulă pe străzile Devei începând de astăzi

Autobuzele electrice circulă pe liniile 3 și 6 și pe liniile 4-5 (centrul comercial Auchan).

Societatea de Transport Public Local Deva anunță că și celelalte două autobuze electrice vor intra în curând în exploatare, deservind călătorii din municipiu.

Municipiul Deva are 26 de autovehicule electrice. Dintre acestea, 4 sunt autobuze Karsan e-Atak – tip 1 și 22 microbuze Karsan Jest Electric – tip 2.

Autobuzele și microbuzele electrice au fost achiziționate pe fonduri europene, în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.

Vehiculele ecologice corespund tuturor normelor europene în domeniul transportului de călători.

Mașinile sunt echipate cu: camere de luat vederi în scopul identificării eventualelor acte de vandalism și asigurării siguranței circulației rutiere, cu podea complet coborâtă, cu rampă de îmbarcat cărucioare pentru persoanele cu dizabilități motorii, cu sistem de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), cu sisteme electronice cu afișaj LED de informare a pasagerilor în interior și exterior, respectiv sisteme de sonorizare în interior, cu sistem de localizare prin GPS etc.

Investiția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.

Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.

Ambele proiecte vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente