joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieApel: DISTRUGEȚI ACEASTĂ PLANTĂ! Vă poate pune în pericol grav sănătatea

Apel: DISTRUGEȚI ACEASTĂ PLANTĂ! Vă poate pune în pericol grav sănătatea

Primăria Municipiului Deva face din nou apel la toți cetățenii să ia măsuri de combatere și distrugere a ambroziei de pe terenurile pe care le dețin.

Cetățenii din Deva sau firmele care au în proprietate sau administrare terenuri pe care a crescut ambrozia, administratorii căilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă au de asemenea, conform Legii nr. 62/2018 cu modificările și completările ulterioare, obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a acestei plante, măsuri care se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a ambroziei.

Cei care nu respectă legea primesc în prima fază avertisment iar dacă nu iau măsuri de combatere și distrugere a ambroziei, amenzile sunt cuprinse între 1.000-5.000 de lei pentru persoanele fizice și între 10.000-20.000 lei pentru persoanele juridice.

Ambrozia este una dintre cele mai alergene și invazive plante, care s-a înmulțit foarte mult și care este greu de combătut deoarece necesită un complex de măsuri (tratamente cu soluții specifice, erbicidare, rotația culturilor, menținerea unei tehnologii agricole bune etc). O singură plantă de ambrozie produce mii de semințe.

Polenul de ambrozie provoacă alergii severe care pun în pericol sănătatea oamenilor.

Primăria Municipiului Deva

……………

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente