joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTAFACERI ILEGALE cu câini fără stăpân. Poliţiştii de la Protecţia Animalelor Hunedoara...

AFACERI ILEGALE cu câini fără stăpân. Poliţiştii de la Protecţia Animalelor Hunedoara au intrat pe filieră

Dosar de cercetare penală întocmit de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara, sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată fals în declarații.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat cercetări, atât pe raza județul Hunedoara cât și pe raza județului Iași, cu privire la trasabilitatea a 18 animale din specia canină exportate în luna septembrie 2022, printr-un centru de colectare carnasiere din județul Hunedoara.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că un bărbat în vârstă de 37 de ani, în calitate de administrator al  unei societăţi comerciale care deține un adăpost de câini fără stăpân înregistrat sanitar veterinar, un centru de colectare carnasiere și un cabinet medical veterinar, în timp ce se afla la punctul de lucru al societății, în județul Iași, a consemnat în registrele adăpostului date neadevărate privind intrarea, ieșirea și cazarea a 18 animale din specia canină, pentru ca acestea să poată fi exportate în Uniunea Europeană.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din verificări, poliţiştii au mai stabilit că un bărbat în vârstă de 41 de ani din București, l-a determinat cu intenție pe bărbatul de 37 de ani  să consemneze în registrele adăpostului de câini fără stăpân înregistrat sanitar veterinar aparținând societății comerciale date neadevărate privind intrarea, ieșirea și cazarea celor 18 animale din specia canină, motiv pentru care poliţiştii au extins cercetările şi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că un bărbat în vârstă de 27 de ani şi un altul, de 37 de ani, au declarat date necorespunzătoare adevărului cu privire la provenienţa şi transportul animalelor, motiv pentru care, poliţiştii vor efectua cercetări şi cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Sursa: IPJ HUnedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente