duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTAdi de la Brad, liderul spiritual al sectei ”Copiii Soarelui”, A MURIT...

Adi de la Brad, liderul spiritual al sectei ”Copiii Soarelui”, A MURIT în Spitalul din Deva

Adrian Ardelean Fărcaș, zis ”Adi de la Brad”, a murit în dimineața zilei de vineri, 8 iulie, în jurul orei 10:00, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Deva.

Decesul a fost confirmat de Emil Stoica Mariș, directorul Spitalului Județean de Urgență Deva.

Adrian Ardelean Fărcaș fusese internat, în stare gravă, în urmă cu două zile, cu insuficiență respiratorie, anemie severă, hemoragie digestivă. În seara zilei de miercuri, 6 iunie, în spital, a făcut un edem pulmonar și a fost intubat. În dimineața zilei de vineri starea lui s-a agravat brusc și a survenit decesul.

Fusese arestat în urma unor acuzații grave

Poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunități în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol).

Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învățământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunității, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ ale statului roman.

În 26 aprilie, el a fost reținut de poliția Municipiului Brad și, ulterior, Judecătoria Brad a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile a bărbatului, care a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Hunedoara – Deva.

”Adi de la Brad” a fost eliberat însă, în scurt timp, din lipsă de probe și pus sub control judiciar, fiindu-i interzis să părăsească județul Hunedoara.

PE ACELAȘI SUBIECT:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente