duminică, aprilie 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieVANDALISM și bătaie de joc PE BANI GREI, pe un drum județean:...

VANDALISM și bătaie de joc PE BANI GREI, pe un drum județean: Indicatoare rutiere DISTRUSE sau GREȘITE

Indicatoare rutiere distruse, smulse din pământ și borne kilometrice sparte, precum și indicatoare cu numele greșit al localităților, pe un tronson de drum județean recent reabilitat de Consiliul Județean Hunedoara.

Actele de vandalism dar și lucrări de o calitate îndoielnică pot fi văzute pe cei 34 de kilometri ai LOTULUI 2 din Culoarul Mureș Nord (DJ 107A): limită județ Alba – Homorod – Geoagiu – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău.

Cotractul de execuție a lucrărilor pentru LOTUL 2 a fost atribuit de Consiliul Județean Hunedoara societății comerciale STRABAG SA, valoarea fiind de 52.872.512,43 fără TVA (aproximativ 10,5 MILIOANE EURO) și a fost semnat în 2 iunie 2021.

LOTUL 2 a fost, încă de la începutul, unul cu probleme, mai ales din cauza întârzierilor mari cu care avansau lucrările, ceea ce i-a adus la exasperare pe cei nevoiți să tranziteze acest drum județean.

Pe lângă întârzieri, indicatoarele rutiere fixate de mântuială în fundația de beton, au fost și indicatoare pe care numele localităților a fost scris greșit: Chimidia în loc de Chimindia și Raporțel în loc de Rapolțel.

LOTUL 2 nu a fost încă recepționat de Consiliul Județean Hunedoara, astfel încât remedierile deficiențelor se vor face pe cheltuiala exclusivă a constructorului, SC STRABAG SA.

Culoarul Mureș Nord este drumul județean ce leagă Ilia, prin Șoimuș, de Bălata, Hărău, Uroi, Geoagiu, până la limita cu județul Alba. Are o lungime de 72 de kilometri, pe malul drept al Mureșului.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

”Toți cei implicați în implementarea proiectului de modernizare a drumurilor județene care fac parte din Culoarul Trafic Mureș Nord (lotul 2), au fost convocați în această dimineață (miercuri, 24 ianuarie 2024 – n.n.) la sediul Consiliului Județean Hunedoara și în teren.

”Am dispus înlocuirea tuturor indicatoarelor de pe acest sector”

Împreună cu coordonatorii acestui proiect, cu proiectantul, constructorul și dirigintele de șantier, am verificat calitatea lucrărilor de montare a indicatoarelor rutiere. Am constatat, astfel, că sunt probleme și am dispus înlocuirea tuturor indicatoarelor de pe acest sector, sub supravegherea reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara.

Foto: Consiliul Județean Hunedoara

”Acțiuni de vandalism”

În același timp, am constatat cu mâhnire că eforturile Consiliului Județean Hunedoara de modernizare a rețelei de drumuri care compun Culoarul Trafic Mureș Nord au fost umbrite de acțiuni de vandalism care au avut ca țintă indicatoarele rutiere recent instalate. Au fost smulse sau sparte bornele de pe acostament!

Foto: Consiliul Județean Hunedoara

Astfel de acțiuni lipsite de responsabilitate și respect pentru proprietatea publică nu numai că pun în pericol siguranța participanților la trafic, dar afectează și resursele pe care le dedicăm proiectelor de infrastructură.

Condamn ferm aceste acte de vandalism, astfel de comportamente fiind inacceptabile într-o societate civilizată!

Foto: Consiliul Județean Hunedoara

Să vină Poliția!

Am solicitat implicarea autorităților de ordine publică pentru identificarea autorilor și sancționarea acestor fapte. Facem un apel către toți cetățenii să colaboreze cu autoritățile pentru identificarea celor responsabili pentru aceste acte inacceptabile.” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente