sâmbătă, octombrie 26, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieLucian Rus a depus astăzi jurământul: Deva are un nou primar și...

Lucian Rus a depus astăzi jurământul: Deva are un nou primar și un nou Consiliu Local

Lucian Ioan Rus (PSD) a fost învestit astăzi, oficial, în funcția de primar al municipiului Deva.

Alături de primarul ales de deveni în 9 iunie, au depus jurământul noii consilieri locali care au fost validați de instanță. Din cei 16 aleși validați, doar 15 au fost prezenți la eveniment, Florin Marin Ilieș (PNL) fiind plecat din țară. Cinci consilieri locali încă nu au fost validați de instanță.

Începând de luni, 28 octombrie, atât primarul Devei, Lucian Rus, cât și noul Consiliu Local își vor exercita atribuțiile care le revin.

Evenimentul învestirii s-a desfășurat la Teatrul de Artă din Deva, cu o sală arhiplină și entuziastă.

Lucian Ioan Rus (PSD) a câştigat funcția de primar al municipiului Deva cu un scor de 38,5% din totalul voturilor valabil exprimate, în timp ce contracandidatul său, fostul primar, Florin Oancea (PNL), a fost votat de 24,57% dintre alegători.

La alegerile locale din 9 iunie, pentru Consiliul Local Deva, PSD a obţinut 7 mandate, PNL – 4, AUR -3, POT – 2, USR-PMP – 2, UDMR – 2, Forţa Dreptei – 1.

Lucian ioan Rus, primarul municipiului Deva:

.

”Astăzi este începutul unui nou capitol pentru Deva!

Cu emoție și recunoștință, vreau să le mulțumesc devenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în luna iunie, oferindu-mi onoarea de a deveni primarul orașului nostru drag.

Învestirea de astăzi marchează nu doar o ceremonie, ci începutul unei călătorii în care speranța, credința și încrederea ne vor ghida. Nu am câștigat împotriva cuiva, ci pentru a transforma administrația locală într-un motor al dezvoltării, al acțiunii și al rezultatelor.

Deva merită mai mult, și a venit timpul să facem tot posibilul pentru a ne respecta promisiunile. Chem oamenii dedicați și cu bună credință să se alăture acestui efort comun – ușa mea va rămâne deschisă pentru toți cei care vor să construiască împreună cu mine și echipa mea un oraș modern și prosper.

Împreună, vom dovedi că Deva poate redeveni un exemplu de succes.

Vă mulțumesc tuturor pentru spiritul de echipă și susținerea voastră!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

.

”Deva, municipiul reședință de județ, începe un nou parcurs. Primarul Lucian-Ioan Rus, căruia devenii i-au încredințat votul lor, la alegerile din 9 iunie, a depus astăzi jurământul de credință și își începe oficial primul mandat

În cadrul ceremoniei solemne, la care cu onoare am luat parte, s-a constituit și noul Consiliu Local al Municipiului Deva.

Am avut și am mare încredere în Lucian-Ioan Rus. Este tânăr, cu multă putere de muncă, apropiat de oameni și cu principii solide. Este modest, dar hotărât, iar funcția de secretar de stat deținută până de curând i-a conferit un plus de experiență administrativă.

Îl felicit pe Lucian și îi doresc mult succes în mandatul pe care îl începe acum. Îi felicit pe toți consilierii locali și îi îndemn să facă echipă cu noul primar al Devei, pentru ca orașul să aibă un viitor prosper! În Consiliul Județean Hunedoara vor avea un partener de nădejde pentru realizare proiectelor majore prin care Deva își va onora cu adevărat statutul de oraș reședință de județ!”

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse:

.

”De astăzi, municipiul Deva are un nou început!

Lucian Rus este un om implicat, devotat și cu o dorință sinceră de a face bine locuitorilor muncipiului Deva.

Îi doresc mult succes și putere de muncă!”

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara:

.

”Astăzi am avut bucuria de a fi alături de noul primar al municipiului Deva, Lucian Rus, la ceremonia de depunere a jurământului.

După o campanie energică, bazată pe profesionalism și viziune, Lucian Rus, sprijinit de o echipă puternică, a câștigat încrederea devenilor pe 9 iunie 2024 și a primit astăzi oficial mandatul de a conduce acest oraș spre un nou viitor. Ceremonia solemnă a avut loc în sala de spectacole a Teatrului de Artă în prezența unui număr impresionant de deveni.

Am fost prezent alături de colegii mei, în frunte cu președintele Consiliului Județean Hunedoara și al organizației județene a PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru a sărbători acest moment și pentru a-l susține pe Lucian la acest început de drum.

Știu că Lucian are dorința și puterea de a transforma Deva într-un oraș modern și prosper. Suntem convinși că, având alături o echipă profesionistă, unită, Lucian Rus va aduce cu adevărat schimbarea de care comunitatea devenilor are nevoie!

Îi urăm mult succes în această misiune și suntem alături de el în toate proiectele de dezvoltare care vor contribui la bunăstarea și dezvoltarea Devei!

Felicitări, domnule primar Lucian Rus! Suntem mândri să facem parte din echipa câștigătoare pentru Deva!”

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente